ЄС вводить обмеження на в'їзд громадян України

Незважаючи на обіцяний безвізовий режим, потрапити до Європи жителям України стає все важче. За статистикою, відсоток відмов громадянам України в отриманні шенгенської візи з 2013 по 2015 зріс в 2 (!) рази.

Журналіст? З України? Нехай сидить удома!

2016 рік, судячи з інформації в пресі, також навряд чи порадує жителів України розкритими європейськими кордонами. Так, нещодавно стало відомо, що посольство Німеччини відмовило у візах представникам трьох великих ділових українських ЗМІ, які хотіли відвідати прес-тур тютюнової компанії Japan Tobacco International. Відзначається також, що один з них був представником Japan Tobacco International в Україні.

А Росії з Казахстаном – можна!

За словами журналістів, їх дуже здивувало таке ставлення. Адже їхні колеги з інших країн колишнього СРСР, зокрема з Росії і Казахстану, отримали візи без проблем. Крім того, українським журналістам проставили штампи в паспортах про відмову у візі. При цьому формулювання причини відмови звучить дуже дивно: «Дана інформація щодо мети та умов перебування не була переконливою». Хоча, здавалося б, що може бути логічніше – ділова поїздка журналістів?

Впускати по мінімуму
Дана ситуація – не одинична. Як свідчать співробітники фірм, що оформляють документи на візи, існує негласне розпорядження дозволяти в'їзд до Європи громадянам України по мінімуму. І якщо навіть це правило торкнулося робочих поїздок, що ж говорити про простих українців? Очевидно, при такому ставленні до українців, жаданої інтеграції в європейське суспільство доведеться чекати ще дуже довго.

Фото: evro1-lj3-org

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?